Veel belangstelling voor plannen dorpskernhernieuwing Ingelmunster

Redactie KW

Ruim 100 Ingelmunsternaren waren present op de infovergadering van het gemeentebestuur, waarop de plannen van de dorpskernhernieuwing gedetailleerd werden uitgelegd. Het architectenbureau en het gemeentebestuur schonken niet alleen aandacht aan de werken rond de Sint-Amandskerk en aanpalende straten, maar ook de stationsomgeving kwam al ruim aan bod.

Momenteel is men al bezig met de voorbereidingen voor de nutsleidingen in de Oostrozebeke-, Gravinne- en Stationsstraat. Binnenkort worden de nieuwe netten aangesloten op de bestaande netten. In maart/april worden de koppelingen uitgevoerd naar de nieuwe netten, waarna deze werken afgerond zijn. Begin april weet de gemeente welke aannemer de werken aan het Marktplein en omgeving zal uitvoeren. Het gemeentebestuur geeft aan de aannemer 360 (werk)dagen de tijd om dit werk uit te voeren. Tegen 1 juli 2012 moeten deze werken voltooid zijn.

De rioleringswerken en ook de aanleg van de nieuwe markt worden in diverse fasen uitgevoerd. Tegen de zomer zal ook het definitief ontwerp voor de stationsomgeving klaar zijn. Het station zal een grondige metamorfose ondergaan, met verhoogde perrons, luifels waaronder de treinreizigers kunnen staan, een aansluitende autobusalte en ook het afsluiten van de tweede overweg aan de Kleine Izegemstraat. Er komt ook een tunnel, zodat de mensen zonder problemen van de ene naar de andere kant van het spoor kunnen geraken. De uitvoering voor deze werken staat gepland in 2012. De omgeving en ook de centrumbrug zijn werken die gepland staan voor 2014/2015, waarna het centrum rond de Sint-Amandskerk en de stationsomgeving – zelfs met een nieuwe hoge brug – één geheel zullen vormen.

(PADI)

Een uitgebreide versie lees je in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem) van vrijdag 4 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier