Veel belangstelling voor Ambachtelijke Zone infoavond door WVI

Redactie KW

Veel belangstelling was er onlangs voor de infovergadering waarbij een delegatie van WVI toelichting kwam geven over de verdere procedure inzake de ontwikkeling van het bedrijventerrein waaraan minister Dirk Van Mechelen op 5 mei zijn goedkeuring gaf.

Een delegatie van WVI kwam met haar plannen omtrent de realisatie van het bedrijventerrein naar de bevolking. De delegatie bestond uit Jan De Moor en Johan Michielssens van de Afdeling Ruimtelijke Planning. Zij zijn belast met de opmaak van de planning, zowel van het bedrijventerrein als van het woonproject in de Brouwerijstraat wat verderop.

WVI zou rond deze tijd beginnen met het aanknopen van gesprekken met de eigenaars van de 3,5 hectare grond waarop het bedrijventerrein zal worden gerealiseerd. Zoals in het verleden altijd werd gesteld, zullen kleinere ondernemers die vaak ook bij het bedrijf wonen, en van wie het bedrijf een maximale oppervlakte van 5.000 m² heeft, hier een vestigingsplaats kunnen krijgen. Kleine kavels van 500 à 1.000 m² zijn ook mogelijk en zullen worden gegroepeerd. Vanuit de zaal kwam nog een aantal vragen over wat wel en wat niet kan op een ambachtelijke zone. De verkoopoppervlakte ter plekke is beperkt tot een kwart van de bedrijfsoppervlakte. Zo wordt vermeden dat er bijvoorbeeld een winkelcentrum komt. Ook grote buitenactiviteiten die met nogal wat lawaai gepaard gaan, worden door WVI geweerd omdat de zone dicht bij het dorp ligt.

(AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier