Veearts rijdt 60 keer de Kemmelberg op langs steilste kant

Redactie KW

Robin Decramer (28) heeft zondagnamiddag een stunt uitgehaald op de Kemmelberg. Zonder één keer voet aan de grond te zetten reed hij maar liefst zestig keer na elkaar de berg op langs de steilste kant, waar sommige stukken een stijgingspercentage tot 23 % hebben.

Robin Decramer is een sportieve veearts, die aan triatlons deelneemt. Hij besliste eerst om de Kemmelberg 50 te keer op te rijden na een weddenschap met vrienden. Maar hij deed er nog tien rondjes bij. Hij had vernomen dat Kristof Sennesael, een politieagent uit Elverdinge, in het voorjaar er al in geslaagd was om de Kemmelberg vijftig keer op te rijden, ook na een weddenschap. Robin had zijn vrienden tussen pot en pint gezegd dat hij dat ook kon. Ze namen hem op zijn woord en sloten de weddenschap af: Robin moest in 2 uur 40 minuten 50 keer de Kemmelberg beklimmen met zijn mountainbike langs de steilste kant, zonder één keer voet aan de grond te zetten. Deze namiddag slaagde hij in zijn poging. Hij deed er zelfs nog tien beklimmingen bij.

Supporters

Zijn prestatie is niet te onderschatten. Hij maakte lussen van 800 meter, waarbij hij telkens 220 meter moest klimmen. Hij heeft dus zowat 48 km afgelegd, waarvan ruim 13 km zware klim. Per rondje reed hij gemiddeld 3 minuten. Hij werd aangemoedigd door een schare supporters. “Tot aan de vijftigste beklimming ging het vrij goed, maar op het laatste zat ik er toch door,” zei Robin na zijn succesvolle prestatie.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier