Veearts José Landuyt blijft aangehouden

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van José Landuyt uit Oostrozebeke met een maand verlengd.

De veearts wordt verdacht van het toedienen van hormonen aan renpaarden. Landuyt ontkent elke betrokkenheid. Het onderzoek naar de verdachte veearts was al bijna twee jaar bezig. Vrijdagochtend werden bij een huiszoeking verdachte producten aangetroffen. “De producten van de huiszoeking moeten nog onderzocht worden, maar dat kan nog een tijdje duren”, zegt zijn advocaat Maarten Willaert. “Het gaat alleszins niet om illegale producten.”

“Verklaringen zijn leugenachtig”

De bal ging aan het rollen door een geschil tussen Landuyt en een ex-medewerkster. Hij diende klacht in tegen haar, waardoor de zaak verder werd uitgespit. “Er zijn bezwarende verklaringen van die ex-medewerkster. Volgens mijn cliënt zijn die verklaringen leugenachtig.” Landuyt zou verantwoordelijk zijn voor enkele positieve dopingtesten bij paarden, maar wijst zijn ex-medewerkster als schuldige aan.

In 2003 kwam de veearts in opspraak door zijn contacten met wielrenners als Johan Museeuw en Mario De Clercq. Voor die dopinghandel werd hij later tot een voorwaardelijke celstraf veroordeeld. “Sinds die vorige zaak heeft hij zijn uiterste best gedaan om zijn praktijk weer op de rails te zetten. Dat wordt nu tenietgedaan door die verklaringen”, aldus meester Willaert.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier