Vechtende Hells Angels weten in april of ze naar de cel moeten

Redactie KW

Het Brusselse Hof van beroep velt op 20 april een arrest over de raid die 11 Hells Angels uit Zonnebeke in 2003 uitvoerden op het lokaal van de rivaliserende motorclub Compadres in Landen. De correctionele rechtbank van Leuven legde de Angels in maart 2007 celstraffen tot drie jaar op, maar het Brusselse parket-generaal drong niet meer aan op effectieve gevangenisstraffen, omdat intussen drie jaar verstreken is.

De Zonnebeekse Hells Angels sloegen op 22 april 2003 een motorrijder van de Compadres bij hem thuis in elkaar. Vervolgens reden ze naar het clublokaal van de Compadres in Landen, waar het tot een zware confrontatie kwam. De zeven aanwezige Compadres kregen zware klappen. Verscheidene van hen hadden zware kneuzingen en een man liep een zware hersenschudding, twee gebroken ribben, een gebroken dijbeen, een gekneusd oor en een blijvend gehoorverlies op.

Volgens de verdediging van de verdachten was het helemaal niet de bedoeling om met de Compadres op de vuist te gaan, maar hadden de Angels een meningsverschil willen uitpraten. “Door haantjesgedrag van beide kanten is het echter zwaar uit de hand gelopen”, pleitte meester Arnou. De advocaten van de Angels vroegen werkstraffen voor hun cliënten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier