Vecari blijft dan toch in Zonnebeke

Redactie KW

Er komt eindelijk beweging in het dossier van de ambachtelijke zone Polderhoek in Beselare.

Doordat het dossier bleef aanslepen, dreigde één van de bedrijven, nl. Vecari, eerder dit jaar af te haken en op zoek te gaan naar een andere locatie buiten Groot-Zonnebeke. Bij Vecari werken 145 mensen. Burgemeester Dirk Cardoen is blij dat er nu eindelijk schot komt in het dossier, waardoor Vecari in de gemeente actief zal blijven.

De ambachtelijke zone Polderhoek bestaat uit twee delen: een regionaal bedrijventerrein waar drie firma’s, o.a. Vecari, kunnen uitbreiden enerzijds; en een zone voor de herlocalisatie van een tiental Beselaarse bedrijven anderzijds. De uitrusting van deze bedrijvenzone en de verkoop van de loten ambachtelijke grond zal gebeuren door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI), die eigenaar is van de grond.

De WVI zal nu eerst zorgen voor de aanleg van wegen, nutsleidingen en groen. Ondertussen zullen de bedrijven uitgenodigd worden om hun wensen kenbaar te maken. De WVI en het gemeentebestuur willen ook nagaan of er interesse is in een centraal bedrijfsgebouw van ongeveer 400 m², bestaande uit modules. Binnenkort zullen ook de verkoopsprijzen van de gronden vastgelegd worden, zodat de verkoop concreet kan worden.

(CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier