VDAB biedt opleiding bediende aan samen met diploma middelbaar onderwijs

Redactie KW

In onze provincie zijn op vandaag bijna 1.600 vacatures voor bedienden en die raken maar moeilijk ingevuld. Tegelijkertijd merkt de VDAB dat de helft van de werkzoekenden geen diploma middelbaar onderwijs heeft. Daarom start de VDAB samen met het volwassenonderwijs met een opleiding bediende, die je kan combineren met het behalen van je diploma middelbaar onderwijs.

Bij de VDAB in Roeselare volgen 120 cursisten een opleiding administratief bediende. Op een half jaar tijd worden ze klaargestoomd en dat gebeurt via twee fictieve bedrijven. Bedrijven zijn vooral op zoek naar commercieel bedienden. En daarom start de VDAB in februari zowel in Roeselare als Brugge met de opleiding commercieel bediende voor mensen die nog geen diploma secundair onderwijs hebben. Want zij raken vaak moeilijk aan een job.

Zware opleiding

Voor het luik middelbaar onderwijs werkt de VDAB samen met de centra voor volwassenonderwijs in Brugge en Kortrijk. Jaarlijks volgen in West-Vlaanderen ongeveer 600 volwassenen les om hun diploma middelbaar onderwijs te halen. De combinatie van de VDAB opleiding tot bediende en het behalen van een diploma middelbaar onderwijs is niet te onderschatten. Het is een zware opleiding die één jaar duurt en dus worden de kandidaten grondig gescreend, maar dat gebeurt ook bij de andere VDAB opleidingen.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

VDAB biedt opleiding bediende aan samen met diploma middelbaar onderwijs

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier