VB verlaat gemeenteraadszitting

Redactie KW

Nadat de gemeenteraadszitting in Kortrijk met een half uur vertraging was gestart, verliet het Vlaams Belang een half uur na de eigenlijke start de zitting. Ze deden dat omdat de meerderheid (CD&V en Open VLD) niet in aantal was.

Maandag om 18.30 uur moest de gemeenteraadszitting in Kortrijk starten. De zitting startte met een half uur vertraging omdat er te weinig raadsleden op tijd waren.

De Kortrijkse raad telt 41 leden. Om een meerderheid te hebben, is een aantal van 21 nodig. Om 18.40 waren er 18 van de 27 leden van de meerderheid (CD&V en Open VLD) aanwezig. Na een half uur was met de komst van Vincent Van Quickenborne de Open VLD voltallig. Voor CD&V waren vijf raadsleden verontschuldigd: schepen Alain Cnudde wegens ziekte, schepen Christine Depuydt die in het buitenland vertoefde, schepen Hilde Demedts wegens ziekte, Lieve Vanhoutte en minister Stefaan De Clerck. CD&V-raadslid Antoon Sanssen kwam een half uurtje later, Carl Decaluwé arriveerde met ruim een uur vertraging.

Toen Carl Decaluwé aankwam, was het Vlaams Belang al opgestapt. Ook onafhankelijk raadslid Eric Flo volgde in hun kielzog.

Dat de meerderheid niet in aantal was, kwam vooral doordat enkele raadsleden niet constant in de zaal aanwezig zijn. Sommige schepenen en raadsleden houden er nogal van om tijdens de zitting eens de benen te strekken, zij het voor een sanitaire stop of een rookpauze. Het is iets wat de oppositie al vaker als een gebrek van respect noemde.

(MVM)

Voor uitgebreid van de gemeenteraad zie ook Krant van West-Vlaanderen (Kortrijks Handelsblad) van 10 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier