Vastgoedprijzen in West-Vlaanderen stegen met tien procent

Redactie KW

In onze provincie is de prijs van bouwgrond het afgelopen jaar met 10% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheid en dat is meer dan de rest van Vlaanderen. In de arrondissementen Diksmuide en Oostende is de prijsstijging het grootst. Kortrijk is daarentegen een buitenbeentje. In dat arrondissement daalde de bouwgrond met gemiddeld 20 euro per vierkante meter.

Wie in het arrondissement Oostende bouwgrond wil kopen telt hiervoor gemiddeld zo’n 270 euro per vierkante meter neer, een pak meer dan in 2009. Daarmee is het het duurste arrondissement van de provincie. Hoge prijsstijgingen waren er ook in het arrondissement Diksmuide. Hier betaal je 146 euro per vierkante meter. Koploper is de stad Diksmuide zelf, waar je makkelijk 186 euro per vierkante meter grond betaalt.

De bouwgrond mag algemeen gezien dan weer duurder zijn, in het Ieperse is er een lichte daling en betaal je 110 euro/ m. Nog opvallender is het arrondissement Kortrijk dat helemaal tegen de stroom ingaat. Hier betaal je met 113 euro een heel stuk minder. En wie echt een koopje wil doen moet schijnbaar naar Harelbeke waar bouwgrond iets meer dan 80 euro kost en daarmee het meest gedaald is.

(KB/TN/LD)

Meer in het nieuws van WTV en Focus vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier