Varkensboer vergiftigt melk van liefdesrivaal met antibiotica

Redactie KW

Een varkensboer uit Wingene moet zich voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden omdat hij de melk van een melkveehouder heeft vergiftigd met antibiotica. De varkensboer kon het niet verkroppen dat hij zijn vrouw had afgepakt.

De feiten speelden zich af in oktober 2007. De varkensboer wou zijn liefdesrivaal, een melkveehouder die even verderop woont, een lesje leren en vermengde een antibioticum in zijn melktank. De melk werd opgehaald door zuivelbedrijf Campina en werd vermengd met 875.000 liter andere melk. De vergiftiging werd opgemerkt toen de yoghurt bij Campina niet wilde fermenteren. De vergiftigde melk kwam niet in de voedselketen terecht.

Bekentenissen ingetrokken

De varkensboer bekende de beschuldigingen tot 2 keer toe, maar een dag later trok hij zijn bekentenissen weer in. Ook op de rechtbank hield hij zijn onschuld staande. Volgens zijn advocaat heeft de melkveehouder de melk zelf vergiftigd als protest tegen de lage melkprijzen. Nochtans werd de varkensboer in 2007 al eens veroordeeld omdat hij de auto van zijn liefdesrivaal had vernield.

In deze nieuwe zaak stellen de melkveehouder en Campina zich burgerlijke partij. Vonnis op 19 april.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier