Vanthilt is zijn villa aan het bouwen

Redactie KW

Op de Grote Markt is de opbouw van Villa Vanthilt gestart. Op maandag 26 juli moet de kermis af zijn, want dan starten de uitzendingen vanuit Kortrijk.

Vijf weken lang staat de villa van Marcel Vanthilt op de Kortrijkse Grote Markt, goed voor 25 liveuitzendingen. Vandaag startte de opbouw van het kermisdecor. Twaalf vrachtwagens met 24 containers zorgden voor de verhuizing van Hasselt naar Kortrijk.

De volledige constructie, met ruimte voor de praatset, een podium voor muzikale gasten en loges en redactieruimte zal 414 m² in beslag nemen. Er is zelfs een voorplein en een tuintje voor de gasten. Om elke dag een programma te kunnen maken zijn ongeveer vijftig mensen in de weer. Marcel zelf verblijft 25 dagen in Hotel Damier. Er zijn honderd praatgasten voorzien en 25 muzikale gasten.

In de allereerste aflevering schakelt Marcel live over naar Sardinië, waar burgemeester Lieven Lybeer met vakantie is. In de eerste week verwelkomt Marcel onder meer omroepster en presentatrice Evy Gruyaert, acteur en regisseur Johan Heldenberg, komiek Wouter Deprez, bondscoach Georges Leekens en zanger Christoff.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier