Vannacht tot -21,9° C opgemeten, ‘slechts’ -8° C aan de kust

Redactie KW

Het is de voorbije nacht in België nog net iets kouder geweest dan in de nacht van maandag op dinsdag. De laagste temperatuur werd opgemeten in het Naamse Ernage (deelgemeente van Gembloers) en bedroeg -21,9° C, zo meldt weerman Eddy De Mey woensdag op basis van de metingen van de officiële stations.

Ook in Elsenborn (-21° C) en Diepenbeek (-20,7° C) wezen de thermometers minima lager dan -20 °C aan. In Kleine Brogel bedroeg de minimumtemperatuur -19° C, in Florennes, Chièvres en Bierset was dat -15° C. Vanaf -15° C is er sprake van “zeer strenge vorst”. Aan de kust was het het minst koud: in de stad Oostende daalde de temperatuur tot -8° C.

De Mey verwacht dat de temperatuur de komende uren bijna overal met minimaal 10 graden zal stijgen. In de loop van de nacht wordt het opnieuw kouder. In de nacht van maandag op dinsdag was het het koudst in Raeren, een dorpje in de Oostkantons, met temperaturen tot -19,3° C. Het kouderecord in België bedraagt -30° C en dateert van 20 januari 1940. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier