Vanheede, X 2 0 en Actum Services zijn Trends Gazellen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Afvalbedrijf Vanheede uit Rumbeke is de best groeiende grote onderneming van de provincie. Dat heeft het economisch weekblad Trends becijferd op basis van groei, omzet en productiviteit. Het bedrijf krijgt de titel van Trends Gazelle Ambassadeur. Ook bij de kleine en middelgrote ondernemingen werd een laureaat gekozen.

Als het op sorteren aankomt horen we tot de besten. Op die trend speelt Vanheede Environmental Logistics in. En met succes. Het sleutelwoord is hier duurzaamheid. Rumbeke is één van de 11 vestigingen waar van duurzaamheid werk wordt gemaakt. “Afvalstoffen worden gescheiden bij de klant opgehaald in verschillende recyclagestromen en Vanheede zorgt om van verschillende materialen nieuwe grondstoffen te maken of van afval een energiebron te maken”, zegt zaakvoerder David Vanheede.

Kleine en middelgrote ondernemingen

Het was ook de sterke groei van Actum Services in Poperinge die bij de kleine ondernemingen de aandacht trok van de jury. In 2008 haalde het Poperingse machine-installatiebedrijf een omzet van 5,4 miljoen euro. Vorig jaar steeg die tot 7,6 miljoen euro. Tot slot is de badkamerketen X 2 O uit Oostkamp de West-Vlaamse ambassadeur bij de middelgrote bedrijven.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00 Meer ook in Krant van West-Vlaanderen

Vanheede, X 2 0 en Actum Services zijn Trends Gazellen in West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier