Vangheluwe zou nu ook nichtje misbruikt hebben

Redactie KW

UPDATE – Roger Vangheluwe, de vroegere bisschop van Brugge, heeft een derde slachtoffer gemaakt. Dat bericht het weekblad Humo. Het zou gaan om een nichtje, dat tijdens haar jeugd jarenlang seksueel misbruikt werd. Verschillende onafhankelijke bronnen bevestigden het verhaal aan Humo, maar het nichtje zelf ontkent.

Eén van de bronnen, die een brief schreef om aan te kaarten dat Vangheluwe wel degelijk meerdere slachtoffers maakte, zegt dat het slachtoffer er “absoluut niet” mee naar buiten wil komen. Volgens de bronnen, die anoniem geciteerd worden, werd het slachtoffer maandenlang in een psychiatrische instelling in Pittem opgenomen. Haar familie zou het misbruik toegedekt hebben nadat het meisje hen op de hoogte had gebracht. “Het lange stilzwijgen heeft haar gebroken”, klinkt het.

Vier slachtoffers?

Vangheluwe kwam in opspraak nadat een neef in april bekendmaakte dat hij als minderjarige jarenlang door de voormalige bisschop misbruikt werd. Twee weken terug raakte bekend dat het gerecht hem wou ondervragen over een mogelijk tweede slachtoffer. En volgens Humo doen er zelfs geruchten de ronde over een vierde slachtoffer, dat intussen overleden is.

Parket

Procureur Jean-Marie Berkvens van het parket van Brugge heeft geen weet van een derde of een vierde slachtoffer. “Er heeft nog niemand klacht ingediend”, zegt Berkvens. “Ik weet niet waar Humo deze info vandaan haalt. Humo heeft me ook niet gecontacteerd.” Het parket van Brugge wil zelfs niet bevestigen of Vangheluwe ooit een tweede slachtoffer heeft gemaakt.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier