Vander Ghinste Oud Bruin is nieuwe naam voor roodbruin bier Bockor

Redactie KW

Dit jaar bestaat brouwerij Vander Ghinste, beter bekend als Bockor, 120 jaar en van die gelegenheid maakt de Bellegemse brouwerij gebruik om zijn Oud Bruin te herlanceren. “Dit bier wordt nog steeds op dezelfde manier gebrouwen, alleen geven we er een nieuwe naam aan: Vander Ghinste Oud Bruin”, aldus ceo Omer Jean Vander Ghinste

Omdat het begrip tripel door de jaren heen veranderde, veranderde ook de benaming van het roodbruine bier. Zo ging het na Wereldoorlog II door het leven als Bockor Oud Bruin en Bellegems Oud Bruin. Nu verandert de naam dus opnieuw en wordt teruggekeerd naar de roots: Vander Ghinste Oud Bruin.

Zelfde recept als 120 jaar geleden

“Met dien verstande dat het bier nog altijd op dezelfde manier wordt gebrouwen als 120 jaar geleden”, aldus nog Omer Jean. “De presentatie verandert wél volledig: we grijpen terug naar de affiches en afbeeldingen van de jaren 1920.” Wie Vander Ghinste Oud Bruin of een van de vele andere Bockorbieren wil proeven en zien hoe ze gemaakt worden, kan op zondag 22 april naar ‘Rondje roodbruin’. Dan opent Bockor van 10 uur tot 18 uur de deuren, net als de brouwerijen Rodenbach en Verhaeghe, die ook meedoen aan dit evenement.

(AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier