Vandecasteele Houtimport doet voorstel op verkeersprobleem rond bedrijf op te lossen

Redactie KW

Het bedrijf Vandecasteele Houtimport uit Aalbeke doet een voorstel om het probleem rond een fiets- en wandelpad door het bedrijf op te lossen. Vandecasteele wil het fietspad van de gevaarlijke Moeskroensesteenweg heraanleggen zodat die weg veiliger wordt en er geen fiets- en wandelverkeer door de site van het bedrijf moet. Het plan is aan de stad Kortrijk overgemaakt.

Vandecasteele importeert en verdeelt hout. In 2005 was er een akkoord met de overheid om een fiets- en wandelpad aan te leggen door de site. Maar het bedrijf is de voorbije jaren aanzienlijk gegroeid. Er is ondermeer een vijver van 4.000 m² en een toegangsweg voor vrachtwagens aangelegd. Een wandel- en fietspad door het bedrijf is niet meer veilig.

“De vijver ligt hier 5 meter dieper zodanig dat de kinderen in de vijver kunnen vallen. Het grootste gevaar is dat het publiek hier gevaarlijk dicht bij ons gebouw komt. Ik herinner aan het voorval in Ukkel twee weken geleden waar er kinderen een gebouw in brand hebben gestoken en kinderen zijn omgekomen”, zegt Stefaan Vandecasteele van Vandecasteele Houtimport.

Het bedrijf wil liever geen doorgang voor het publiek en doet daarom een nieuw voorstel.

“Ons voorstel is een veilige fiets- en wandelweg achter de rij bomen die door ons worden aangeplant. Dat er een fiets- en wandelpad op zes meter van de rijweg achter de rij bomen wordt aangelegd zodanig dat de fietsers van het centrum van Aalbeke veilig kunnen fietsen tot aan de brug van de snelweg.”, vertelt Stefaan Vandecasteele.

Vandecasteele is bereid om een stuk van haar grond af te staan voor de wandelweg en om het hele project te helpen financieren. Het is nu aan de overheid om het voorstel al dan niet te weerhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier