Vande Lanotte waarschijnlijk weer minister, ook Van Quickenborne kanshebber

Redactie KW

MET VIDEO – De voorzitters van de Vlaamse regeringsvormende partijen CD&V, SP.A en Open Vld laten nog niet in hun kaarten kijken over wie ze naar de regering sturen. Dat bleek maandagochtend tijdens een gezamenlijk interview op de VRT-radio. Toch lijkt Johan Vande Lanotte al een certitude en zit Vincent Van Quickenborne in pole position om zijn ministerschap te verlengen.

SP.A-voorzitter Tobback wou niet bevestigen of Johan Vande Lanotte ‘een certitude’ is in de nieuwe regering, maar dat bericht circuleerde zondag wel. Open VLD zou samen met Annemie Turtelboom ook Vincent Van Quickenborne weer naar voor schuiven.

Carl Devos: “Zes West-Vlaamse politici in de running”

Volgens politicoloog Carl Devos zijn er zes West-Vlaamse politici in de running. Grootste kanshebber om opnieuw federaal minister te worden is de Oostendse minister van Staat Johan Vande Lanotte. Ook de naam van zijn stads- en partijgenoot John Crombez valt, maar hem opofferen aan deze regering is een risico voor de partij. Bij de open VLD liggen de zaken iets eenvoudiger. Daar is Kortrijkzaan Van Quickenborne gedoodverfde kandidaat. Bij CS&V is de voorspelling moeilijker. Hier vallen de namen van Steven Vanacker, Stefaan De Clerck en Hendrik Bogaert.

(BELGA/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. En vanavond in de journaals van FOCUS en WTV. Bekijk hier het uitgebreide interview met Carl Devos:

Vande Lanotte waarschijnlijk weer minister, ook Van Quickenborne kanshebber

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier