Vande Lanotte is een man van zijn woord, zegt schepen Hilde Veulemans

Redactie KW

‘De keizer van Oostende’, Het boek over het politieke doen en laten van Johan Vande Lanotte doet heel wat stof opwaaien. Vande Lanotte zelf, die zwaar op de korrel wordt genomen, reageerde gisteren al uitgebreid. Binnen de Oostendse SP.a waren vandaag nauwelijks reacties te sprokkelen. Ook de burgemeester van Oostende wil niet reageren. De andere partijen van de meerderheid Open VLD en CD&V reageren wel.

CD&V-politica Hilde Veulemans is bijna 18 jaar schepen en kent de samenwerking in het college met de SP.a en de rol van Johan Vande Lanotte door en door. ” Wij hebben in elke partij keizers, ook bij CD&V”, zegt zij. Het is normaal dat men die grote macht gebruikt en dat probeert naar zijn hand te zetten. Zolang dat democratische en deontologisch correct gebeurt, heb ik daar geen probleem mee. Vandelanotte is een man van zijn woord, dat heb ik al vaak ondervonden., afspraken zijn afspraken en die worden gerespecteerd”.

Electorale schade?

Zowel CD&V als Open VLD in Oostende zeggen dat ze niet zeker zijn of Vande Lanotte met dit boek wel zoveel electorale schade oploopt. In elk geval gaan zij van hem proberen stemmen af te snoepen op 14 oktober, maar dan op de gewone politieke manier.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Vande Lanotte is een man van zijn woord, zegt schepen Hilde Veulemans

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier