Vandalisme in volkstuinpark Groenedyck in Oostende

Redactie KW

Tijdens de nacht van zaterdag 22 juli en zondag 23 juli hebben vandalen een spoor van vernieling getrokken doorheen de Vuurtorenwijk. Vooral enkele tuintjes in het volkstuinpark Groenedyck moesten het ontgelden.

Verschillende bloembakken, brievenbussen, tuinschuttingen en vuilniskorven kregen het op de wijk hard te verduren maar toen tuinder Alain Soenen zondagmorgen zijn volkstuin en die van zijn collega’s aantrof, volgde een koude douche.

Zeven van de 28 volkstuintjes kregen ongewenst bezoek. De onverlaten beschadigden schuttingen, netten, waterbakken, klimijzers, bloeiend groen en ook heel wat serreruiten sneuvelden.

De schade loopt in de honderden euro’s. “Ook wil ik meegeven dat de rustige omgeving rond het volkstuinpark niet meer is wat het zou moeten zijn. Je kan het speelplein, dat net voor het volkstuinpark ligt, deels vergelijken met de Langestraat in Oostende. ‘s Avonds hangen er mensen rond die daar niets te zoeken hebben, mensen die drugs gebruiken en zich volg gieten met sterke drank”, klinkt het bitter bij gedupeerde Marc Nevens.

De slachtoffers lanceren een oproep naar eventuele getuigen van deze vandalenstreken. Zij kunnen terecht bij de bestuursleden van vzw Akkerwinde (zie www.buurttuintjes.be) of bij de politie op nummer 101.

(KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier