Vandalisme Cofar Rumbeke: onderzoek daders leidt mogelijk naar Veurne

Redactie KW

Het parket van Veurne onderzoekt een mogelijk spoor naar onbekenden die zwaar vandalisme pleegden in de feestzaal Cofar in Rumbeke. Meer wou het Veurnse parket niet kwijt in het belang van het onderzoek.

Onbekenden hebben woensdagnacht voor honderdduizenden euro’s schade toegebracht aan feestzaal Cofar in Rumbeke Tientallen ruiten en alle glazen achter twee togen moesten eraan geloven, alle toiletten zijn kapot, in de

keuken sneuvelden vier combi-ovens, alle koelkastdeuren werden uit hun hengsels getrokken, etenswaren met benzine overgoten. Met een kettingzaag vernielden de dader(s) zelfs de toog en drie dakgebinten.

Het vlakbij gelegen wellnesscentrum Thermen R bleef grotendeels gespaard. Politie en parket kwamen ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren. Een mogelijke verdachte is er nog niet, al leidt een spoor wel naar het gerechtelijk arrondissement Veurne. Mogelijk gebeurden daar gelijkaardige vandalenstreken. Het parket van Veurne wou donderdag in het belang van het onderzoek nog geen commentaar kwijt.

(Foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare en Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier