Vandalen vernielen materiaal van toneelvereniging ‘t Schijnwerpertje

Redactie KW

Onbekenden hebben een groot deel van de infrastructuur van toneelvereniging ‘t Schijnwerpertje vernield. Het materiaal lag opgeborgen in een opslagruimte in het OC De Poelkring in de Nieuwplaats. Er is onder meer schade aan het lichtorgel en de geluidsinstallatie.

Het was regisseur Luc Callewaert die zondag de ravage ontdekte: “De opbergbakken met onze dure toneelspots waren omgekeerd en de inhoud was zomaar op de grond gekieperd. Sommige richtkleppen waren overgeplooid. Het lichtorgel stond aan de overzijde van de opslagruimte, tussen de stemhokjes van de gemeente. Dozen met nagels, vijzen en ander klein materiaal waren uitgegoten op de vloer. Ook onze dure schminkkoffer werd beschadigd.”

Feestje?

De vandalen maakten voorts een soort kamp met opgeslagen decorstukken. Ze bouwden er blijkbaar een feestje, want ook de goed weggeborgen voorraad drank van ‘t Schijnwerpertje werd leeggedronken. De flessen werden achteraf stuk gegooid.

Op aanraden van schepen Dirk Deraeve heeft ‘t Schijnwerpertje de politie gecontacteerd en is een PV opgesteld. Luc Callewaert: “We moeten nu eerst en vooral al het materiaal testen, om te zien wat er stuk is en wat niet. Volgens de politie is er waarschijnlijk een valse sleutel van de opslagruimte in omloop.”

Wie?

Blijft dan de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is. De Poelkring kan alleen afgehuurd worden door verenigingen en inwoners van Langemark-Poelkapelle. Ze moeten de zaal lange tijd op voorhand reserveren en de sleutel van de hoofdingang persoonlijk komen ophalen en terugbrengen bij een conciërge. Na elk gebruik is er ook een controle op eventuele schade.

Wie inlichtingen heeft over deze vandalenstreken, wordt verzocht contact op te nemen met de lokale politie op het nummer 057/ 49 09 24 of met schepen Deraeve op het nummer 0475/ 83 58 84.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier