Vandalen trekken spoor van vernieling door centrum van Ruddervoorde

Redactie KW

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juni hebben onbekenden heel wat schade aangericht in het centrum van Ruddervoorde. Hier en daar werden ramen ingegooid, elders werd een bak bier op straat uitgekieperd en werd een vlaggenmast afgebroken. Ook een voorruit van een auto ging aan diggelen.

De vandalen – de politie vermoedt dat alle feiten het werk zijn van eenzelfde groep (jonge) vandalen – hielden lelijk huis in de Torhoutsestraat, Sportstraat, Koebroekdreef, Sint-Elooisstraat en Laurierstraat. In de Torhoutsestraat gooiden ze onder andere het raam van een apothekerswoning in en gingen ze aan de haal met een vlag, terwijl in domein Riderfort in de Sportstraat drank werd gestolen en glazen en flesjes aan diggelen werden gegooid. Ook enkele ramen van het jeugdhuis ‘t Experiment moesten er aan geloven.

In de Sint-Elooisstraat werd een bloembak onder handen genomen terwijl in de Laurierstraat een voorruit van een auto werd stukgegooid. De Koebroekdreef bleef al bij al al gespaard: daar werd een bak ‘Troubadour’ omgekieperd, maar niet alle flesjes gingen stuk…

(FJA)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier