Vandalen slaan toe op sportterreinen Diksmuide

Redactie KW

Vandalen hebben afgelopen weekend de tolwagen van voetbalclub KSV Diksmuide zwaar toegetakeld. De ruiten werden ingegooid en het brandblusapparaat leeggespoten.

“Ik kreeg dit weekend bericht dat er tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zware averij is toegebracht aan de auto die de tol trekt waarmee de velden worden effen gemaakt”, meldt voorzitter van KSV Diksmuide Claude Vindevogel. “De ruiten ingegooid, schade aangericht, brandblusser leeggespoten, kortom vandalisme pur sang. Daarnaast werd signalisatie weggeworpen in maïsveld. Stel je voor welke schade er kan optreden als je met je landbouwvoertuig tijdens de oogst op zo’n verkeersbord stoot.”

Claude Vindevogel zegt al jaren te vragen om het domein van het sportpark beter te beveiligen. “Er komen nu op de meest ondenkbare momenten, tot diep in de nacht, jongeren zich amuseren op de sportvelden”, aldus Claude Vindevogel. “Er zijn tal van poorten, maar die mogen niet gesloten worden. Er is onvoldoende bergruimte beschikbaar om voor 23 voetbalploegen materiaal te stallen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier