Vandalen draaien zwanen de nek om in Brugs Zilverpand

Redactie KW

Voor de tweede keer in veertien dagen tijd hebben vandalen de verlichte zwanen in het winkelcentrum het Zilverpand in Brugge letterlijk de nek omgedraaid. Voor alle duidelijkheid : het gaat om speciale metalen constructies met kerstverlichting die er geplaatst zijn voor de eindejaarsfeesten.

“Die speciale armaturen die één grote en drie kleine zwanen voorstellen, hebben ons 5000 euro gekost”, zegt Piet Vanderyse, voorzitter van het Brugs handelscentrum. “Wij zullen ze nu nog één keer laten herstellen, maar als dit nog eens gebeurt, moeten wij de zwanen wegnemen.

Klacht ingediend

Begin december was de hals van de grote zwaan op de binnenkoer naar beneden gehaald en van de kleine zwanen werd de hals volledig gedraaid en neergehaald. Deze nacht is de hals van de grote zwaan terug neergehaald , deze maal hardhandiger dan de vorige keer, ook werd één van de kleine zwanen van de éne kant van het Zilverpand naar de andere kant gesleurd. In het Zilverpand hangen geen bewakingscamera’s, dus is het bijna een onbegonnen zaak om uit te vissen wie achter de vandalenstreek zit. Vanderyse heeft intussen bij de politie een klacht ingediend tegen onbekenden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier