Vandalen beschadigen kunstwerk Beaufort04 in Blankenberge

Redactie KW

Er is graffiti gespoten op één van de kunstwerken van beaufort04 in Blankenberge. Bij inspectie vanmorgen bleek het vandalisme veel erger dan eerst gedacht. De vandalen zijn ook op het dak gesprongen en de constructie gekraakt. Het kunstwerk zou wel eens onherstelbaar beschadigd kunnen zijn.

De politie en vooral de organisatoren van de openluchttentoonstelling Beaufort tillen erg zwaar aan het vandalisme op dit kunstwerk. De dader is blijkbaar geen liefhebber. Hij heeft zijn daad ook per brief opgeëist. Hij noemt Beaufort weggegooid geld. Het team van Beaufort kwam vanmorgen de schade opmeten. Meteen werd duidelijk dat het om veel meer gaat dan de graffiti alleen. De organisatie wil er alles aan doen om de schade te verhalen op de dader.

E-mail

Een computerspecialist van de politie van Blankenberge probeert te achterhalen wie de e-mail verstuurde, waarin het vandalisme wordt opgeëist. De schrijver haalt uit naar Beaufort en de Blankenbergse politie, die bromfietsen van jongeren heeft vernield. Hij noemt zich Enzo Bom, wat staat voor Blankenbergse malcontenten.

(S.K./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier