Vandaal gaat wild tekeer op kerkhof De Warande in Koekelare

Redactie KW

De man stichtte er brand, duwde enkele zerken omver en gooide beeldjes stuk.

Een 34-jarige man uit Koekelare heeft zondagavond laat lelijk huis gehouden op het kerkhof ‘De Warande’ in Koekelare. Iemand had de vandaal vanuit zijn appartement bezig gezien op het kerkhof. Hij verwittigde de politie en ook de brandweer. De man werd opgepakt door de politie, maar ontkent alles. Hij wist wel niet dat alles gefilmd was door de man die alles zag gebeuren.

Blind vandalisme

Voor zijn arrestatie bleek de man al een vijftiental graven beschadigd te hebben. Drie zerken duwde hij bruut omver, enkele stenen zette hij omgekeerd en ook enkele bloemstukjes en beeldjes moesten eraan geloven. Ook de glazen gedenkplaat van Diery Van Der Wee, die in 2010 verongelukte, sneuvelde. “Ik ben er werkelijk ondersteboven van”, zucht moeder Simonne. “Mijn man ging zondag in de late middag nog langs en toen was alles in orde. De glazen plaat was van een trucker, het was zelfs vastgelijmd. Mijn familie is er kapot van. De federale recherche is volop bezig met het onderzoek en kwam sporen opnemen, we vertrouwen op hen om alles terug betaald te krijgen.

De vandaal is maandag in een instelling geplaatst. Het parket wilde niks meer vertellen voor het verdere onderzoek niet te belemmeren. Mensen die iets merken kunnen naar de politie gaan om klacht neer te leggen.

(SJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier