Vanbo uit Beveren-Leie legt zelf de boeken neer

Redactie KW

Vanbo, het dakwerk- en bouwbedrijf uit Beveren-Leie, wordt is door de Kortrijkse rechtbank van Koophandel failliet verklaard.

Het bedrijf had deze zomer (19 juli) nog bescherming aangevraagd en ook verkregen tegen schudeisers (het zogenaamde WCO), maar heeft woensdag zelf de handdoek gegooid en de boeken neergelegd. De rechtbank van Koophandel heeft het faillissement gisteren bevestigd.

“Al langer problemen”

De kmo kende al langer problemen. In mei van dit jaar legden de werknemers het werk neer omdat hun loon van april en het voorschot van mei nog niet op hun rekening stond. De staking werd opgeschort nadat de achterstallige lonen werden uitbetaald. Een privé-investeerder (die onbekend bleef) zorgde toen voor een bijkomende financiële injectie. Volgens de vakbonden waren alle problemen daarmee echter niet van de baan.

Bij Vanbo werken op vandaag 19 arbeiders en 1 bediende. Zusterbedrijf Vanbo Solar (gespecialiseerd in dakinstallaties met zonnepanelen) blijft voorlopig buiten het faillissement en blijft dus onder WCO verder werken.

(KC)

Vanbo uit Beveren-Leie legt zelf de boeken neer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier