Vanaf volgende week rondleidingen in nieuwbouw Kortrijks ziekenhuis

Redactie KW

Vanaf volgende week starten rondleidingen in het nieuwe ziekenhuis van Kortrijk. Eigenlijk was het ook de bedoeling dat tegen eind april de eerste campus al zou verhuizen naar de nieuwbouw, maar dat wordt pas eind van het jaar. De hele bouw- en verhuisoperatie moet in 2018 achter de rug zijn, terwijl dat eerst in 2012 zou zijn. Het ziekenhuis verlengt zelf de timing in d ehoop meer subsidies in de wacht te kunnen slepen.

Vanaf begin april kunnen artsen, apothekers en medewerkers al een kijkje nemen in de nieuwbouw van AZ Groeninge aan de President Kennedylaan in Kortrijk. Het grote publiek moet nog geduld oefenen tot in het najaar. Het gebouw is nu met 35.000 vierkante meter voor één derde klaar en is nu dus al ongeveer zo groot als het winkelcentrum van Foruminvest in de binnenstad.

Bedoeling was dat de pediatrie en de moeder- en kindzorg, de huidige campus Sint-Niklaas, al eind april zou verhuizen, maar daar is men nog bijlange niet aan toe.

In 2013 zou de bouw voor de spoed en de afdeling nierziekten dan klaar moet zijn en kan ook de campus Maria’s Voorzienigheid verhuizen. Als laatste is dan in 2018 campus Sint-Maarten met de orthopedie aan de beurt. Het plan om in 2012 alles af te hebben heeft het ziekenhuis zelf opnieuw gewijzigd naar de oorspronkelijke timing en dat omwille van de subsidies.

Op vandaag betaalt de Vlaamse overheid zo’n 60% van de 250 miljoen euro, maar AZ Groeninge hoopt dus op meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier