Vanaf volgend jaar in Roeselare rijbewijzen in bankkaartmodel. Kostprijs : 25 euro

Redactie KW

Vanaf 2012 worden in Roeselare rijbewijzen in bankkaartmodel uitgereikt. Al wie een eerste rijbewijs komt afhalen, een duplicaat wil of zijn oud model komt vervangen, zal zo’n kaart krijgen en daar 25 euro voor neertellen.

De kostprijs voor de aanmaak van zo’n nieuw rijbewijs bedraagt 20 euro, en daar doet de stad nog een bijkomende belasting van 5 euro bovenop. Wie zijn rijbewijs aanvraagt in spoedprocedure, zal in totaal zelfs 105 euro neertellen. Bij de stemming over deze indirecte belasting onthielden Groen!, N-VA en Vlaams Belang zich.

De belasting op de leegstand wordt aangepast aan de minimumtarieven die zijn bepaald in het decreet Grond- en Pandenbeleid. Op een leegstaande woning of gebouw moet voortaan jaarlijks 900 euro worden betaald, op een leegstaande studentenkamer 75 euro, bedragen die voortaan ook zijn gekoppeld aan het ABEX-indexcijfer.

De basisbelastingen voor iedere Roeselarenaar blijven ongewijzigd : 8,5 % aanvullende personenbelasting en 1810 opcentiemen op de onroerende voorheffing. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 23 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier