Vanaf donderdag alcoholverbod in Brugse uitgaansbuurt

Redactie KW

Vanaf donderdagavond tot zondagnacht geldt er in de Brugse uitgaansbuurt een alcoholverbod op straat. Wie dat verbod aan zijn laars lap riskeert een boete tot 250 euro. De Brugse jongeren hebben heel wat bezwaren tegen deze nieuwe politieverordening. Op uitnodiging van de Stedelijke jeugdraad kwamen de Brugse politiecommissaris en het hoofd van de preventiedienst deze aanpak toelichten in Het Entrepot.

Een constructief gesprek daar was iedereen het over eens na afloop van de confrontatie. Het wordt zeker geen heksenjacht garandeerde commissaris Dirk Van Nuffel en het gaat ook niet om een drooglegging. De maatregel is bedoeld voor iedereen die de openbare orde verstoort en moet het nachtleven veiliger maken.

Dat er vooraf geen advies werd gevraagd aan de Jeugdraad was ook één van de verzuchtingen die aan bod kwamen. Maar over het invoeren van zo’n veiligheidsmaatregel is het alleen de burgemeester die kan beslissen reageerde preventiehoofd Koen Timmerman. Dat politie en preventie bereid zijn om te communiceren maakte weer veel goed. Het alcoholverbod in de Brugse uitgaansbuurt geldt vanaf overmorgen.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Vanaf donderdag alcoholverbod in Brugse uitgaansbuurt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier