Vanaf dit jaar ook tochtjes per sloep in boottochtenprogramma van Toerisme Leiestreek

Redactie KW

Op dinsdag 17 april schoot Toerisme Leiestreek het nieuwe seizoen op gang in Dadizele. Het fietsfeest en de zomerse boottochten blijven de klassiekers in het programma, maar krijgen enkele nieuwe accenten. Zo zullen er deze zomer voor het eerst boottochten worden georganiseerd per grote, open sloep.

Een heel aantal van de boottochten 2012 staan ook in het teken van de viering van 150 jaar kanaal Roeselare-Leie, viering die dit weekend trouwens op gang wordt geschoten aan het kanaal in het centrum van Roeselare, waar onder meer een educatieve duikboot te bezoeken is. Tussen Kortrijk en Waregem zullen de boottochten volledig in het teken staan van de rijke vlastraditie en ondergedompeld zijn in een sfeer van muziek, liedjes en anekdotes. En de tochten naar Wambrechies-sur-Deûle zijn terug van weggeweest.

Het fietsfeest van Toerisme Leiestreek wordt dit jaar een weekend vervroegd en vindt nu plaats op zondag 24 juni. Deinze en Ingelmunster zijn opnieuw startplaats, en nieuwe startplaatsen zijn Dadizele en Spiere. Vanuit deze laatste startplaats kunnen de deelnemers in avant-première het nieuwe fietsnetwerk Wallonie Picarde ontdekken, dat pas in het najaar echt opengaat. Nieuw is ook dat alle tochten al een week voordien op de website van Toerisme Leiestreek zullen staan, en men dus zal kunnen starten waar men wil.

Nieuw in het aanbod zijn de zomerwandelingen met gids en unieke bezienswaardigheden, op elke vrijdagavond van de maand juni. (JRE)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 27 april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier