Vanaf 2015 twee maanden vluchtkoers op de hippodroom van Waregem

Jan Van den Broecke ontvouwt ambitieuze plannen. (Foto HDV)
Redactie KW

Galoprennen op de Gaverbeekhippodroom zullen vanaf 2015 niet langer het alleenrecht zijn van Waregem Koerse.

De galop heeft het al jaren bijzonder moeilijk in ons land. Sinds enkele jaren vinden in juli en augustus weer druk bijgewoonde races plaats in Oostende. In Ghlin, een deelgemeente van Bergen, galopperen paarden het jaar door op zand. Dan bezit Waregem met zijn grasrenbaan een grote troef. “Tijdens een vergadering eind vorige week is nu ook gebleken dat ons voltallige bestuur bereid is de nodige inspanningen te leveren om de hippodroom klaar te stomen voor vlakke races.”

Welke ingrepen zijn er dan nodig? Jan Van den Broecke: “Er verdwijnen twee vaste hindernissen aan de kant van de Hippodroomstraat die eigenlijk enkel gesprongen werden tijdens de hagenren op Waregem Koerse. Ze worden vervangen door twee mobiele obstakels die we dus perfect kunnen wegnemen op dagen van vlakke rennen. Voorts moet de smalle Blosobocht breder worden gemaakt.”

De Koersvereniging denkt aan gemengde rendagen waarbij er evenveel draf- als vluchtraces plaatsvinden. Er wordt gemikt op de periode mei-juni als aanloop naar het hippisch gebeuren op de Oostendse Wellingtonrenbaan tijdens de zomermaanden.

(TVW-foto HD)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Waregem van vrijdag 25 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier