Van Thelma tot Athéna: heel wat nieuwjaarskindjes in onze provincie

Redactie KW

Geboren worden op 1 januari, het blijft toch iets speciaals. En ook gisteren werden in onze provincie heel wat baby’s ter wereld gebracht, die voortaan op die eerste dag van het jaar hun verjaardag zullen mogen vieren.

In het AZ Groeninge campus Kennedylaan in Kortrijk werd om 2.52 uur al Thelma geboren, dochtertje van Fleur Van Schepdael en Sander Cottenier uit Zwevegem, een zusje voor Maure (4). Het kindje kwam zeven dagen vroeger dan voorzien en het jonge gezin moest dan ook van de feestdis rechtstreeks naar de bevallingstafel. Hoewel: Fleur hield het nog uit tot na het vuurwerk van middernacht… Thelma stelt het goed, trouwens.

“Gelukkig al iets vroeger gegeten”

Ook Anne Nottebaert en Schot Deruyck uit Kortrijk werden op nieuwjaarsdag voor de tweede maal mama en papa. ‘Gezien de geboorte van Sarah gepland stond voor 2 januari hadden we ervoor geopteerd om oudejaarsavond onder ons drieën thuis te vieren’, vertelt Anne Nottebaert,’ Gezien ons zoontje Thomas pas 2 jaar is besloten we om reeds vroeg te eten. Vrijwel meteen na de maaltijd begonnen de eerste weeën op te komen. Nadat we eerst onze zoon bij mijn schoonouders gingen afzetten ging het verder richting materniteit waar ik rond 3.32 uur beviel van onze dochter Sarah die bij haar geboorte 3,100 kg woog en 50 cm lang was’.

Ook voor Evelyne Hosselin en Ludovic Gente uit Gullegem krijgt 1 januari een bijzondere betekenis, aangezien die dag om 4.30 uur hun dochtertje Athéna werd geboren. Een zusje voor Kéo trouwens, die twee jaar geleden op 2 januari het levenslicht zag… In totaal werden op 1 januari op de kraamafdeling van het AZ Groeninge vier baby’s geboren. In het Heilig Hart ziekenhuis van Menen werd een nieuwjaarsbaby geboren.

Geen bevallingen in Torhout en Veurne, wel heel wat in Oostende

In het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout bleef het rustig op 1 januari en waren er geen geboortes. In de kraamafdeling van de ziekenhuizen in Knokke en Veurne evenmin, trouwens. In het Damiaanziekenhuis in Oostende waren er drie nieuwjaarsbaby’s, in het AZ Sint-Jan Campus Henri Serruys in Oostende waren dat er twee.

In het AZ Sint-Lucas in Brugge werden twee nieuwjaarskindjes geboren, in het AZ Sint-Jan in Brugge vijf: Seppe Roose (mama Inge Ingelbrecht beviel al 24 minuten na middernacht en zette daarmee wellicht het eerste nieuwjaarskindje van 2014 op de wereld), Louise Duthoo, Victor Laloo, Sara Balijagic en Léonie Lauryssen. In het AZ Jan Yperman in Ieper waren er twee nieuwjaarskindjes: om 11.10 uur werd daar Tahnée geboren, het eerste kindje van mama Sofie Menu en papa Stefaan Vandaele uit Boezinge. En om 19u40 zag Morgane Verbrugghe er het levenslicht.

In de stedelijke kraamafdeling van Roeselare was er rond 5 uur in de ochtend de geboorte van Benoit, tweede zoontje voor bakker en papa Kris Goegebeur en mama Sofie Stragier, er is al een broertje Bernard van 6 jaar oud. In de kraamafdeling van het Sint-Jozefsziekenhuis in Izegem werden twee nieuwjaarsbaby’s geboren. Martha is het dochtertje van Nathalie Vroman en Steven Soetaert, en Jolien het eerste dochtertje van Emmy Demasure en Nikolaas Segers.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier