Van Quickenborne: “Betreur acties, er is nog ruimte voor overleg”

Redactie KW

(VIDEO) De Kortrijkse minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zit in het oog van de storm van het protest vandaag. De overheidsvakbonden staken tegen zijn plannen om de pensioenen te hervormen. Kijk hier naar een extra lang interview.

Van Quickenborne is nog maar een paar weken minister van Pensioenen, maar krijgt meteen de wind van voor. Toch verdedigt hij zijn plannen om de pensioenen te hervormen. “De hervorming was in het regeerakkoord afgesproken, ook om ze zo snel mogelijk uit te voeren, nog voor Nieuwjaar,” zegt Van Quickenborne.

“Het was de hoogste tijd dat we iets deden. Er is het verleden teveel over gepraat en op de lange baan geschoven, maar ondertussen is er nog altijd niets veranderd.”

De acties laten Van Quickenborne niet helemaal koud, en er blijkt nog ruimte voor onderhandeling. “Ik betreur die acties, want ze zijn een economisch slechte zaak voor ons land. Het is veel beter om met de betrokken partijen samen te zitten, en tot een constructieve oplossing te komen. Er liggen besluiten voor, maar daar is zeker nog ruimte voor sociaal overleg.”

Van Quickenborne:

Bekijk hier het volledige interview met minister Van Quickenborne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier