Van pastoor Dehullu mag schrijver Erwin Mortier rede houden in Wulpense kerk

Redactie KW

De Wulpense pastoor Pol Dehullu zorgt voor een opmerkelijk initiatief naar aanleiding van de commotie rond de deelname van schrijver Erwin Mortier aan het Mechelse cultuurevenement Stadsvisioenen.

Naar verluidt zou kardinaal Danneels een veto hebben uitgesproken tegen de deelname van de Gentse schrijver. Maar van pastoor Pol Dehullu mag Erwin Mortier best naar de Wulpense parochiekerk komen. “Ik lees Erwin Mortier graag,” aldus Pol Dehullu, “en ik vind dat hij heel zinvolle dingen te vertellen heeft over de raakvlakken van religie en cultuur.”

“Ik las dat Erwin Mortier geweigerd was voor dat literair project”, aldus de pastoor van Wulpen Pol Dehullu.

“In de kerk van Wulpen vinden regelmatig poëzienamiddagen plaats, dus kwam ik op het idee om Erwin Mortier gewoon naar Wulpen uit te nodigen. Ook lees ik wel graag de boeken van Erwin Mortier. Daarom heb ik hem prompt een e-mail gestuurd. Ik vind dat Erwin Mortier zinvolle dingen heeft te vertellen over de raakvlakken van religie en cultuur.”

En gaat Erwin Mortier nu in op de uitnodiging van de Wulpense pastoor ? “Ik zie me dat wel doen, ja”, aldus Erwin Mortier. “Alleen zal het door omstandigheden er nu waarschijnlijk toch niet van komen. Maar, ik heb alle sympathie voor het initiatief.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 20 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier