Van Mechelen nog altijd voor stadion in Loppem

Redactie KW

Uit een gelekte nota, die De Morgen kon inkijken, blijkt dat Minister Dirk Van Mechelen nog steeds voor Loppem gaat als site voor het nieuwe stadion van Club Brugge, en dat ondanks het MER-rapport. Er zou ook ruimte voorzien zijn voor een flankerend programma, lees een winkelcentrum.

Dirk Van Mechelen, de Vlaamse minister van Ruimtelijke ordening, was altijd al een voorstander van Loppem als nieuwe site voor het stadion van Club Brugge. Ondanks het MER-rapport, dat een uitbreiding van het Jan Breydelstadion op basis van milieu en ruimte het meest geschikt vindt, blijft hij daarvoor gaan, vooral in het kader van de mobiliteit.

Van Mechelen wil de groene gordel ten zuiden van Brugge behouden, maar voorziet wel ruimte voor een voetbalstadion. Daarnaast is er nog 6 hectare ruimte voor een flankerend programma, zeg maar een winkelcentrum. Om de milieu-impact te beperken, zou dat dan in één gebouw moeten gebeuren met een hoogwaardige architecturale uitstraling in een parkachtige omgeving.

Als het stadion langs de Oostkampse Baan komt, kan er wel absoluut geen Headquarterszone meer komen langs de Chartreuseweg. Over tien dagen komt Minister Van Mechelen met meer nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier