Van Gaia moet Aviflora niet dicht

Redactie KW

Als het van dierenrechtenorganisatie GAIA afhangt, moet familiepark Aviflora in Ingelmunster toch niet dicht. Vorige week nog vroeg GAIA om de sluiting van de dierentuin, omdat hij niet voldeed aan de normen van het dierenwelzijn. De organisatie baseerde zich daarvoor op een bezoek van eind april. Omdat de uitbater sindsdien heel wat aanpassingen liet uitvoeren, nodigde hij vanmorgen GAIA-voorman Michel Vandenbosch uit om zelf te komen kijken.

Bij een inspectie in april zag dierenrechtenorganisatie Gaia nog veel gebreken in het dierenpark van Aviflora in Ingelmunster. Gaia vroeg daarom vorige week om de sluiting van de dierentuin. De uitbater nodigde Michel Vandenbosch van GAIA meteen uit om zelf te komen kijken.

“Mijn park, mijn leven viel in elkaar,” zegt eigenaar Marnick Goossens. “Dus ik dacht om hem uit te nodigen, zodat hij zelf kon zien wat hier juist aan de hand is, om eventueel verbeteringen te laten uitvoeren.”

Het laatste bezoek van GAIA was in april. Bijna vier maanden later heeft Aviflora al heel wat aanpassingen gedaan. Vorige week kwam GAIA al even kijken, maar intussen is er nog veel veranderd.

“Het schaap heeft klimmogelijkheden, de vogels worden in betere omstandigheden gehouden, aantallen die zijn aangepast, structuren van kooiverblijven en zo die zijn aangepast. Aviflora heeft heel hard gewerkt om dat in orde te maken. Ik ben heel aangenaam verrast,” gaf Michel Vandenbosch van Gaia toe.

De situatie is op één week zelfs zo goed, dat Gaia niet langer om een sluiting vraagt.

“Het spreekt vanzelf dat we na onze vaststellingen vandaag niet meer eisen dat Aviflora dicht moet. De zaakvoerder heeft blijk gegeven dat hij de zaken zal veranderen en al verbeterd heeft. Vandaag stellen we een andere situatie vast, en uiteraard gaan we dat ook laten weten aan de Federale OVerheidsdienst Dierenwelzijn”.

De toekomst van het dierenpark van Aviflora lijkt met het nieuwe verslag van GAIA dus verzekerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier