Van Dommele Engineering een eeuw jong

Redactie KW

Van Dommele Engineering, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van volledige verwerkingslijnen voor bastvezelplanten zoals vlas, hennep en kenaf, haalt vrijdag 12 september de kaap van honderd jaar.

Opgericht in 1908 en gegroeid uit de vlaswereld is het bedrijf op vandaag wereldwijd actief. Er werkt een veertigtal mensen in de vestiging in de Bissegemstraat 169 in Gullegem.

Meer dan 70 procent van wat door Van Dommele geproduceerd wordt, is bestemd voor export. Van Dommele heeft installaties over de gehele Europese Unie maar ook in Maleisië, Rusland, Wit-Rusland, Zuid-Afrika kan men ze terug vinden.Was Van Dommele Engineering tot in 2000 steeds in familiehanden gebleven dan werd de onderneming dat jaar opgenomen in de Valtech groep van de gebroeders Peter en Frank Vandeputte uit Wevelgem. Het moederbedrijf Valvan bevindt zich in Menen. De hele groep omvat voorts een negental complementaire en technologisch vooruitstrevende bedrijven, overwegend verspreid in de regio, en telt een 250-tal medewerkers.

Vrijdag 12 september wordt het eeuwfeest met ondermeer de ingebruikname van een nieuw logo en de voorstelling van een nieuwe bedrijfsfilm gevierd in Kinepolis in Kortrijk. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier