Van corruptie beschuldigde advocate mag rechtbank Veurne weer binnen

Redactie KW

De advocate uit Veurne die door een cannabisboer beschuldigd wordt van corruptie mag opnieuw de gerechtshoven binnen.

Haar stafhouder had haar eerder een paleisverbod opgelegd als bewarende maatregel. Cannabisboer Geert De Brabander uit Vladslo beweert dat zij tegen betaling milde vonnissen regelde. Maar van de tuchtraad in beroep mag de advocate nu opnieuw de gerechtshoven betreden.

“De maatregel is oog genomen op het moment dat men nog niet wist hoe het allemaal in elkaar zat. De verklaringen van De Brabander waren er en dat veroorzaakte op het paleis heel wat commotie voor de magistraten”, zegt haar raadsman Gerard Soete.

Slachtoffer

Een maand later is de situatie volgens de advocaat helemaal anders. “Er is de beslissing van het Hof van Cassatie dat er geen enkele aanwijzing is dat het correct is wat De Brabander beweert. Bovendien is mijn cliënte heel formeel dat daar niets van aan is. De man is een goede prater en daar is mijn cliënte het slachtoffer van”.

Het parket-generaal in Gent is intussen nog bezig met het onderzoek naar voormalig onderzoeksrechter Vanmaele met wie de Veurnse advocate volgens de cannabisboer onder één hoedje speelde.

(K.B./A.D.)

Vanavond meer op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier