Vakbondsactie bij Eandis-vestiging in Kortrijk

Redactie KW

Ook tijdens eventuele vakbondsacties bij distributienetbeheerder Eandis zal de dienstverlening aan de klanten gewaarborgd blijven. Dat benadrukt Eandis woensdag, nadat de vakbonden hebben aangekondigd dat ze de acties bij de gereguleerde energiebedrijven, zoals Eandis, gaan opdrijven.

De socialistische vakbond Gazelco had woensdag gezegd dat de nieuwe acties tot hinder zouden kunnen leiden bij particulieren. Dat wordt door Eandis ontkend. “We hebben de nodige maatregelen getroffen zodat er bij acties geen enkele hinder zou zijn voor de klanten”, zegt Eandis-woordvoerder Simon Van Wijmeersch. “De dienstverlening aan de klanten blijft gewaarborgd, net als de veiligheid van de installaties.”

Eandis zegt nog beschikbaar ter zijn voor overleg “in een serene sfeer” en roept de vakbonden op om hun acties stop te zetten.
Vakbonden en werkgevers bij de gereguleerde energiebedrijven (bedrijven als Eandis, Elia, Fluxys en BNO) zijn al maanden in een sociaal conflict verwikkeld voor meer loon. Het laatste voorstel van de directie werd afgewezen, wat woensdag leidde tot een blokkering van de hoofdzetel van Eandis in Melle. De hoofdzetel zou ook donderdag geblokkeerd blijven, met bijkomend ook blokkades van de Eandis-vestigingen in Kortrijk en Mechelen, aldus Gazelco. Ook vrijdag worden acties verwacht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier