Vakbonden voeren actie tegen sluiting Wielingen

Vakbonden voerden vanmorgen actie aan vakantiecentrum Wielingen in De Panne
Redactie KW

In De Panne was er vanmorgen een vakbondsactie aan het Dexia-vakantiecentrum Wielingen. Voor meer dan 31 personeelsleden daar dreigt het ontslag. Dat kregen ze te horen na de ondernemingsraad bij Dexia. Het ongenoegen bij de werknemers van Wielingen en de vakbonden is groot omdat er op geen enkel moment overleg was over de toekomst van het complex in de duinen. Ze eisen een gesprek met de directie van Dexia. Volgens het plan zou Wielingen tegen februari al moeten dicht zijn.

Vakantiecentrum Wielingen in de Duinen is volgens Dexia niet meer rendabel. Het aantal vakantiegangers daalt en Dexia heeft weinig zin om nog veel te investeren in het vakantiecomplex. De beslissing om het te sluiten en te verkopen kwam voor de werknemers als een verrassing.

Vanmorgen werd een uurlang betoogd door een internationale delegatie van vakbonden. Volgens hen is het niet het personeel dat de dupe mag worden van de crisis die de bankensector treft.

De actievoerders vinden dat Dexia dit complex zeker nog kan gebruiken. Al is het maar om hun dure directieseminaries in het buitenland te schrappen en ze in de toekomst aan de westkust in Wielingen te houden. Volgens het personeel van Dexia Wielingen zou dat al een mooie besparing zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier