Vakbonden houden Carrefour in B-Park hele dag dicht

Redactie KW

De vakbonden in Brugge gaan de nieuwe hypervestiging van Carrefour op B-park in Brugge woensdag de hele dag dicht houden. Dat zegt Etienne Claes van ACV (LBC-NVK). De winkel ging om 9 uur niet open. Voor de deur staan honderden vakbondsmilitanten.

De vakbonden vermijden dat de klanten de winkel binnen kunnen. De deuren gingen woensdag niet open. Maar een mededeling van Carrefour was er niet.

De vakbondsmensen voor Carrefour in Brugge komen uit het hele land. Een aantal bussen vertrokken al om 3 uur. De strijdlust tegen de uitholling van hun statuut is groot. “Carrefour ondermijnt hier het paritair comité 312”, zegt Claes. “De hypermarkt met 150 personeelsleden wordt hier voorgesteld als een lokale kruidenier. Het personeel van de warenhuizen aan de Kust werken ook in paritair comité 312. Zij zijn flexibel tegen ernstige compensaties. Hun zondagswerk wordt betaald tegen 300 procent. Het voorstel van Carrefour om 50 procent toeslag te geven, lijkt dan ook belachelijk.”

De 150 personeelsleden van Carrefour B-park Brugge hebben een contract onder paritair comité 202.01. Dat is het paritair comité voor de middelgrote levensmiddelenbedrijven. De winkel op B-park zal 40 zondagen per jaar open zijn zonder toeslag voor het personeel. De personeelsleden zullen er ook langer moeten worden voor minder loon.

“In de loop van de volgende weken plannen we nog acties bij Carrefour in Brugge en elders”, kondigt Etienne Claes aan. Hoe die acties concreet zullen verlopen, blijft nog geheim.

De andere winkel op B-park zijn gewoon open en worden door de bonden met rust gelaten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier