Vakbonden en werknemers Royal Boch bij Arovo International

Redactie KW

Zo’n 60 werknemers en leden van de christelijke en socialistische vakbond van porseleinfabrikant Royal Boch uit La Louvière hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het bedrijf Arovo International in Oostende.

Royal Boch werd door de rechter failliet verklaard na een gerechtelijke procedure die door leverancier Arovo International werd aangespannen en die handelde over onbetaalde facturen. De werknemers vreesden dat Arovo International, die nog heel wat producten in stock heeft en ook beslag liet leggen op de voorraden, de producten van Royal Boch zou verkopen aan dumpingprijzen.

Volgens Manuel Moraïs van de socialistische vakbond is er een overnemer en wil ook de Waalse overheid participeren. “We willen dit gesprek om onze bezorgdheid duidelijk te maken en omdat we opkomen voor de belangen van de werknemers. Het gesprek is positief verlopen, maar we houden het bedrijf nog altijd bezet”, aldus Moraïs.

Zaakvoerder Pascal Makelberge van Arovo International wil geen commentaar kwijt, “want we onderhandelen met de curator en die onderhandelingen willen we niet in het gedrang brengen.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier