Vakbonden en personeel Verlimas ontgoocheld over afvloeiingen

Redactie KW

Vakbonden en personeel reageren ontgoocheld op de plannen van textielververij Verlimas in Bissegem om 48 van de 70 werknemers te laten afvloeien. Volgens de bonden kon dat vermeden worden door het machinepark tijdig te moderniseren. Nu heeft het bedrijf zichzelf uit de markt geprezen, zeggen de bonden

Het management van Verlimas wil de site in Bissegem verlaten en verhuizen naar zusterbedrijf Masureel in Wevelgem. Door de sluiting van de textielververij zouden 40 arbeiders en 8 bedienden hun job verliezen. Het nieuws komt hard aan bij het personeel. Het bedrijf verwijst naar de toenemende concurrentie uit de lage loonlanden en de moeilijke economische situatie in het algemeen. Maar volgens de vakbonden is er meer aan de hand.

Appartementen

De informatieronde begint morgen. Pas daarna starten de onderhandelingen voor een sociaal plan. Mogelijk kan er nog wat extra personeel aan de slag bij andere vestigingen van Masureel. Verlimas verwacht de site in Bissegem te verlaten tegen het voorjaar van 2013. Een aantal projectontwikkelaars toonde al interesse om de gronden op te kopen om er dan woningen en appartementen op te bouwen.

(B.S./A.D.)

Vakbonden en personeel Verlimas ontgoocheld over afvloeiingen

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier