Vakbonden en directie Bekaert oneens over vrijwillige vertrekkers

© BELGA
Redactie KW

De onderhandelingen tussen vakbonden en staaldraadproducent Bekaert hebben maandag weinig resultaten opgeleverd. Bij Bekaert dreigen 609 mensen hun baan te verliezen. De bonden willen dat de vrijwillige vertrekkers meegerekend worden om tot die 609 te komen.

In een poging om het aantal ontslagen te verminderen, vestigde het gemeenschappelijk vakbondsfront dinsdag de aandacht van de Bekaert-directie op het vrijwillig vertrek. Sinds begin februari -het tijdstip waarop de directie de intentie tot 609 ontslagen bekendmaakte- heeft een beperkt aantal medewerkers de groep vrijwillig verlaten. “Wij verwachten dat in de komende weken nog meer mensen die stap zullen

zetten”, zegt Jan Maeseele van ACV-Metea. “Wij vragen de directie dat die vrijwillige vertrekkers allemaal zouden worden beschouwd als een deel van de 609 mensen die moeten afvloeien. Tijdens de besprekingen is echter duidelijk geworden dat de directie maar beperkt in dit scenario wil meestappen.”

Volgens afspraak zal de directie nu een kader opmaken met functies en competenties die in aanmerking komen voor vrijwillig vertrek én deel kunnen uitmaken van de 609 jobs die op de helling staan. “Maar het is duidelijk dat er op dit vlak een hemelsbreed verschil in visie is”, zegt Jan Maeseele.

Vakbonden en directie zitten op 6 maart opnieuw rond de tafel.

(Belga, foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier