Vakbonden De Zande Beernem en Ruiselede schorten acties op na overleg

Redactie KW

De vakbonden en het personeel van de Gemeenschapsinstellingen De Zande in Beernem en Ruiselede schorten hun acties op.

Vorige week nog legden ze voor enkele uren het werk neer tegen de zogenaamde “oneigenlijke plaatsingen”. Daarbij vragen ze dat jongeren met een uitgesproken psychiatrische problematiek elders worden opgevangen, waar ze beter begeleid kunnen worden. Na een nieuw overleg met Vlaams Minister van Welzijn Jo Van Deurzen, schorten ze hun acties op. De minister engageert zich onder meer om overleg te plegen met de psychiatrische voorzieningen en de samenwerking tussen het Agentschap Jongerenwelzijn en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap zal in kaart worden gebracht.

Infrastuctuur & personeel

Van Deurzen plant bovendien infrastructuurwerken in Beernem en Ruiselede om de veiligheid van het personeel en de jongeren te verhogen. In afwachting van een definitieve oplossing in een aantal knelpuntdossiers worden 2 personeelsleden extra aangeworven om de onthaalleefgroep in Beernem te versterken, zodat de werkdruk afneemt. Bovendien krijgt het team extra coaching bij stress en conflicten.

De vakbonden willen de voorstellen van de overheid een kans geven en zullen de resultaten van het overleg toetsen aan de realiteit op de werkvloer. Zij schorten momenteel verdere syndicale acties op, maar sluiten ze in de toekomst niet uit.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier