Vakbonden bezorgd over mogelijke koopzondagen in Kortrijk

Redactie KW

De vakbonden zijn bezorgd over de plannen van het Kortrijks stadsbestuur om per maand één koopzondag te houden. Donderdag en vrijdag werd het winkelpersoneel in de Guldensporenstad ingelicht over de plannen.

Kortrijk wil minstens twaalf koopzondagen op een jaar en zal daarom een aanvraag indienen om erkend te worden als toeristisch centrum. Met die erkenning kunnen handelszaken in de toeristische zone zelfs tot veertig zondagen per jaar open blijven, en dat baart de socialistische en christelijke vakbond zorgen. “Zondag is onze enige vaststaande vrije dag in de week. Dat willen we zo houden”, is de boodschap die de bonden uitdragen. Ze staan achter de inspanningen van het stadsbestuur om de handel te steunen met acties en evenementen, maar vinden dat het winkelpersoneel daar moet kunnen aan deelnemen, in plaats op zondag te moeten werken.

‘Het Kortrijks winkelpersoneel spreekt”

De vakbonden lanceren daarom een paar acties. Enerzijds hebben ze een open brief geschreven aan burgemeester Vincent Van Quickenborne, geïnspireerd op reacties die ze al kregen. Daarnaast lanceren ze ook de campagne ‘het Kortrijks winkelpersoneel spreekt’, naar analogie met overlegplatform ‘Kortrijk spreekt’. Het winkelpersoneel nodigt de politici uit om te luisteren naar hun bekommernissen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier