Vakbonden Bekaert Textiles voelen zich in de maling genomen

Redactie KW

De vakbonden bij Bekaert Textiles in Waregem, waar de directie vrijdag aankondigde 281 banen te zullen schrappen, reageren ontgoocheld op het nieuws en voelen zich in de maling genomen. Dat is vrijdag gezegd.

“Bij de aankondiging van de reorganisatie in februari werd ons beloofd dat er geen ontslagen meer zouden volgen. Het nieuws komt dan ook bijzonder hard aan.”

De sluiting van de spinning- en extrusieafdeling bij Bekaert Textiles komt volgens de vakbonden neer op een volledige sluiting van het bedrijf. “Men wil Bekaert Textiles omvormen tot een kerncompetentiecentrum en zal daarvoor een kleinere lokatie zoeken”, zegt Jozef De Turck van ACV Textiel. “Daarmee zal de huidige site verdwijnen. Bovendien zullen de jobs in het kerncompetentiecentrum wellicht worden ingevuld door hooggeschoolde krachten.”

De Turck beseft dat het aangekondigde banenverlies geen lichtzinnige beslissing is, maar verwijt de directie van Bekaert Textiles dat het de vakbonden in de maling heeft genomen. “Als je een onheilstijding krijgt zoals vandaag, zeven maanden na een reorganisatie met de stellige belofte dat er geen nieuwe ontslagen meer zullen vallen, dan weet je het wel.”

Bij Bekaert Textiles ligt de gemiddelde leeftijd van de werknemers tussen 48 en 52 jaar, met veelal een hoge anciënniteitsgraad. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier