Vakbond voert actie na ontslag bij Electrawinds

Militanten van het ACV hebben vanochtend actie gevoerd aan de sites van het energiebedrijf Electrawinds in Oostende. Ze nemen het niet dat één van hun syndicale afgevaardigden vorige week is ontslagen.
Redactie KW

Militanten van het ACV hebben vanochtend actie gevoerd aan de sites van het energiebedrijf Electrawinds in Oostende. Ze nemen het niet dat één van hun syndicaal afgevaardigden vorige week haar ontslag kreeg. De vrouw zou geweigerd hebben om een nieuwe functie uit te oefenen, maar dat betwijfelt de vakbond.

Voor de poorten van Electrawinds in Oostende delen militanten van het ACV pamfletten uit aan het personeel. Ze roepen op tot solidariteit met één van hun collega’s die vorige week ontslagen werd. Het gaat om een syndicaal afgevaardigde en volgens de vakbond is het ontslag niet op een correcte manier gebeurd.

De ontslagen werkneemster werkte in de biomassacentrale en zou geweigerd hebben een nieuwe functie uit te oefenen. Maar de vakbond trekt dat in twijfel en zegt dat Electrawinds te los omspringt met het ontslagrecht.

De directie van Electrawinds wil voorlopig niet reageren. Het is nu wachten of een verzoeningsvergadering later deze week iets oplevert. Zoniet plant de vakbond hardere acties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier