Vakbond voert actie bij Case New Holland

Bij Case New Holland in Zedelgem voeren de vakbonden actie.
Redactie KW

Bij Case New Holland in Zedelgem heeft de socialistische vakbond deze middag actie gevoerd. Ze pikken het niet dat een deel van het werk wordt uitbesteed terwijl zo’n 200 werknemers van het bedrijf op straat staat. Na overleg met de directie werd de actie in de loop van de namiddag opgeheven.

Rond de middag leggen een tiental mensen van de socialistische vakbond het werk neer. Ze nemen het niet dat er vandaag mensen in onderaanneming aan het werk zijn terwijl heel wat werknemers van het bedrijf tijdelijk werkloos zijn of geen contractverlenging krijgen.

“Wat stellen vast dat mensen die machines binnen en buitenvoeren einde contract zijn en dat er vandaag drie mensen van onderaanneming machines binnen en buiten voeren. Dat terwijl we altijd voor kostenbesparing zijn en we heel dure daguren betalen voor dit vervoer”, zegt Patrich Van De Kerckhove van het ABVV.

De actievoerders blokkeren alleen de vrachtwagens die in onderaanneming machines binnen en buiten voeren. De anderen mogen wel nog het bedrijf op- en afrijden. “Wij hebben een deadline gesteld. Als het probleem tegen twee uur niet opgelost is, laten we geen vervoer meer binnen en buiten”, zegt Patrick Van De Kerkhove.

Rond half drie hebben de onderaannemers het bedrijf verlaten en is de actie gestopt. De directie spreekt van een misverstand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier